Американският боксьор Джарел Милър, познат с прякора си Голямото бебе, ще се бие със световния шампион Антъни Джошуа на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк. Дейли Мейл разкрива любопитни факти за човека, който ще оспорва поясите на британеца в тежка категория.

Милър е роден и израснал в Бруклин – съвсем близо до залата, в която ще кръстоса ръкавици с Джошуа. На 14 години започва да се занимава с бойното изкуство Муай Тай, за да се научи да се защитава по улиците на Бруклин. Две години по-късно започва и да се боксира, така че и той, подобно на Джошуа, се качва на ринга сравнително късно /британецът го прави едва на 18/. Джарел се бие само 3 години при аматьорите, след което започва да събира авторитет с всеки изминал мач на профиринга. Първите му срещи обаче са в кратък формат от 4 до 6 рунда.

Постепенно името му започва да се споменава редом с тези на големите – Джошуа, Кличко, Фюри и Уайлдър. Милър все още не се е изправял срещу толкова сериозен противник, но активът му е впечатляващ – 23 победи, от които 20 с нокаут, и нито една загуба. Междувременно Голямото бебе преминава и през кикбокса, в който записва 21 победи и 2 загуби. От 2013 година се концентрира само в професионалния бокс.

Специалистите определят стила на Милър като агресивен и рисков. В същото време отчитат здравата му брадичка, способна да понася силни удари. Самият той смята, че има шанс срещу Джошуа и вече му отправи предизвикателство, след като мачът бе официално обявен:

Ей Джей прави огромна грешка, че избра да се бие с мен в задния ми двор. Той просто ще ми донесе поясите и ще си тръгне от Ню Йорк с празни ръце, каза Джарел. Американецът не притежава звездния статут на Фюри или Уайлдър, но несъмнено голямата му уста ще бъде добра реклама за мача, който съвпада с финала на Шампионската лига по футбол.

Боксовите анализатори обаче са на мнение, че Милър е пълен аутсайдер в мача. Те предричат бърз нокаут за Джошуа, тъй като опонентите, с които се е бил американецът са доста под нивото на световния шампион.