Претендентът за световната титла на Световния боксов съвет (WBC) Дилиън Уайт проговори за допинга, в който бе уличен преди последната му битка миналия уикенд срещу Оскар Ривас. Въпреки че бе пратен в нокдаун, британският боец в тежка категория спечели двубоя по точки. Впоследствие изтече информация, че той е дал положителна допинг проба преди сблъсъка, но въпреки това е получил разрешение да излезе на ринга срещу Ривас от Британския боксов съвет, пише sportal.bg.

Много съм разочарован от глупостите, които се изказаха по мой адрес през последните няколко дни. Адвокатите ми работят по темата и ми обясниха, че не мога да разисквам нищо заради правни причини. Получих разрешение да се бия и спечелих честно и почтено битката. Благодаря за подкрепата, лаконичен е Уайт.

Промоутърът му Еди Хърн снощи внесе малко повече яснота около ситуацията и обясни, че Британската антидопингова агенция е настояла незабавно изслушване на Уайт преди битката с Ривас. Екипът на “Мачрум” и самият боксьор са изпълнили всички изисквания и са спазили всички правила, като в крайна сметка Британският боксов борд е разрешил на Уайт да се бие с Ривас. Предполага се, че причината са нищожните нива на забранени вещества в урината му.