Световният шампион по бокс Антъни Джошуа направи истинско чудо, след като помогна за събуждането на контузен боксьор, изпаднал в кома. Британецът изпратил специално видеообръщение до своя шотландски колега Гари Мъри, който се събудил, като го чул. Боксьорът в полусредна категория загуби съзнание в 10-ия рунд на своя мач срещу Патрик Галахър в мач в Единбург преди 2 седмици.

Джошуа използва свободното време след една от последните тренировки преди мача с Карлос Такам тази вечер, за да пожелае бързо възстановяване на Мъри като освен това му обеща и два билета за галавечерта в Кардиф.

В съобщението Джошуа казва следното: "Здравей, Гари, това е Антъни Джошуа. Тъкмо свърших тренировка и чух какво се случва. Надявам се да се оправяш и да бъдеш силен. Бори се, защото искам да те видя на моя мач. Ще има два билета за теб и се надявам да те видя скоро, шампионе. Грижи се за себе си."

Въпреки че Мъри вече е в съзнание, състоянието му няма да позволи да присъства на мача в Кардиф.

Антъни Джошуа е с почти 10 кг по-тежък от претендента за титлите му Карлос Такам, показа официалният кантар между двамата. Британецът тежи 115.2 кг, което е най-високото му лично тегло преди мач до момента, срещу 106.6 кг, които бяха отчетени на камерунеца. Разликата в габаритите между Джошуа и Такам е внушителна, след като британецът е и доста по-висок. Той е висок 1.98 м с 11 см повече от африканския си съперник. Припомняме, че Такам смени за мача контузения Кубрат Пулев. Очаква се срещата в Кардиф да започне около полунощ българско време.