Най-голямата школа по кикбокс и муайтай в Пловдив “Bultras fight club” официално преряза лентата на официалното си откриване днес в боксовата зала на стадион "Христо Ботев". Нейни основатели са Цветан Петров - дългогодишен състезател и шампион по кикбокс и киокушин карате, и Красимир Марински - дългогодишен състезател и шампион по кикбокс и муайтай. Двамата ще бъдат треньори, като ще има и още двама души, които ще им помагат в обучението на спортистите. Школата стартира дейността си със солиден ресурс от двайсетина състезатели, като тепърва ще се набират подрастващи.

Основната цел на клуба е изгради бойци, които да участват в спортния календар по кикбокс и муайтай на България и да се утвърдят на призови места в категориите си. За целта треньорите са подготвили разнообразни и интензивни тренировки, с които да подготвят състезателите си. Целите на Цветан и Красимир обаче не се изчерпват само с това. Те искат да мотивират малките чрез посещенията на заниманията в школата да се научат на дисциплина, отговорност, уважение и постоянство. От личен опит знаем, че в залата се намират истински приятели и стойностни хора, защото тук социалния статус не е от значение, важно е да имаш уважение един към друг, казват двамата.

Тренировките по кикбокс и муайтай са чудусна възможност и за хора, които искат да поддържат добра физическа форма и да се потопят в света на бойните спортове. Вратите ни са широко отворени за всички клубове и треньори, които имат желание за съвместни тренировки, обмяна на опит или общи проекти. Вярваме, че по този начин можем заедно да популяризираме и развием нашия спорт в Пловдив, завършват Цветан и Красимир.