Българският боксьор Кубрат Пулев вече не е вариант за мач със световния шампион Антъни Джошуа на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън. Това твърди сайтът boxingnews.com, позовавайки се на думите на Боб Аръм – босът на агенцията Топ Ранк, която държи правата на Кобрата. Като причина Аръм изтъква замразеният лиценз на Пулев вследствие на скандала с целувката с репортерката Джени Суши след победата му срещу Богдан Дину в Калифорния. Предстои изслушване на 14 май, след което ще има повече яснота около бъдещето на Кубрат. Припомняме, че Джошуа остава без противник, след като американецът Джарел Милър, който трябваше да се бие с него, бе уличен в употреба на допинг.

Според сайтът обаче Аръм просто иска да запази Пулев като евентуален противник на друго голямо име в тежката кагегория и клиент на Топ Ранк – Тайсън Фюри. Циганския крал ще се бие на 15 юни с неизвестният германец Том Шварц, но ще му трябват противници за след това и Кобрата е един от най-солидните варианти. Иначе Пулев има сметка да се бие с Джошуа, тъй като мачът ще се предава пряко по Скай, което означава 10 милиона долара в джоба на Кубрат, пише още boxingnews.com. За съперник на Джошуа отпада и считаният за един от най-сигурните и приемливи варианти – полякът, живеещ в Ню Йорк Адам Ковнацки. Той е заявил, че няма да може да се подготви за толкова кратък срок. При това положение претендент номер 1 остава кубинецът Луис Ортис. Промоутърът на Джошуа – Еди Хърн, заяви, че за 24 часа е провел разговори с 16 възможни съперници за датата 1 юни, но изборът е сведен до 6, тъй като останалите 10 са отказали поради невъзможност. Имена не се споменават. Вчера мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев заяви за TrafficNews.bg, че поддържат контакти с Хърн и че са обсъждали мач Джошуа – Пулев през септември. Гоцев заяви, че плановете на Кобрата са различни, но че не е невъзможно двамата да се срещнат още на 1 юни. Хърн потвърди, че мачът нито ще се отлага, нито ще се мести. Вече има продадени 17 000 билета, очакваме 10 000 от Великобритания. Нали се сещате, че всичко това е заради Джошуа, а не заради Милър. Това е нашето шоу, а не шоуто на Милър, каза британският промоутър.

Междувременно двубоят Джошуа – Милър окончателно пропадна, след като атлетическата комисия на Ню Йорк спря лиценза на Милър заради положителната допинг проба, взета на 20 март, въпреки че Б пробата все още не е отворена. Американецът бе спипан с препарата ендуробол, който стимулира растежа на мускулите. Той категорично отрече да е взимал допинг и заяви, че ще обжалва. Специалистите обаче припомнят, че Милър се провали с допинг и преди 5 години, когато все още се подвизаваше в кикбокса. Междувременно бе разпространен видеоклип, в който се вижда, че от пухкавелкото, изправил се срещу Джошуа на пресконференцията при представянето на мача в Ню Йорк, няма и помен. За изключително кратък период от време Милър се е превърнал в истински здравеняк, изтъкан от мускули.