Българинът Благой Иванов – Багата беше с 4,6 кг по-тежък от своя съперник Жуниор дос Сантос на кантара пред големия мач за нашия, който ще дебютира в най-престижната верига в смесените бойни изкуства. Двамата ще се бият утре рано сутринта българско време на голямата галавечер на UFC в Бойзи, Айдахо. Българинът беше с лично тегло 116,8 кг на традиционното претегляне. Бразилецът закова стрелките на 112,2 кг.

Шоуто започва в 5 часа българско време в ранните часове на неделя. Мачът между Багата и Дос Сантос е шести от основната карта и се очаква да стартира след 7.30. Сблъсъкът ще бъде предаван пряко по Макс спорт 2.

Опасен съперник е, коментира Багата за своя противник.  Знаех, че е възможно да се срещнем. UFC повярваха в мен. Много повече хора ще ме видят. Целта е да покажа какъв е моят стил и да демонстрирам българския дух. Искам да го пречупя. Ще има доста клинчове и бой от близка дистанция. Мисля, че ще бяга от мен, но ще видим. Жуниор имаше известни проблеми с Американската антидопингова агенция. Силен е. Страхотен атлет е. Във всичките си мачове е във форма. Ще бъде отличен двубой за двамата. Ще се бия за всички българи, каза Багата.