47 шева са били необходими, за да бъдат зашити раните на британския боксьор Тайсън Фюри след победата му в 12 рунда срещу Ото Валин в събота в Лас Вегас. Шведът отвори две рани над дясното око и в дясната вежда на съперника си още в третия рунд на битката и се държа храбро, но в крайна сметка Циганския крал продължи до края и спечели по точки. След мача обаче се оплака, се изобщо не е виждал с едното око, заради кръвта, която се стичаше по лицето му и която обагри белите му панталони. Реферът Тони Уийкс пък три пъти прекъсваше мача, за да бъде оказвана медицинска помощ на Фюри. Предстои и намесата на пластичен хирург, който да възстанови дълбоките рани на непобедения боксьор в тежка категория.

Синът ми беше слаб като коте, никога не съм го виждал такъв, заяви бащата на Фюри – Джон, който настоя Тайсън да уволни целия си щаб, начело с треньора Бен Дейвисън. Именно на последния обаче е голямата заслужа за завръщането на боксьора след проблемите с наркотиците и наднорменото тегло. Според Джон треньорите прекалено много са наблегнали на отслабването на Фюри, чието тегло на кантара преди мача бе най-малкото, откакто победи Владимир Кличко през 2015 година.

Промоутърът на британеца Франк Уорън не бе съгласен с бащата Джон.  След третия рунд той на практика не виждаше с дясното око и доигра мача само с лявото. 50 на 50 бяха шансовете двубоят да бъде прекратен, може би друг доктор би го направил. Тогава Фюри щеше да загуби, тъй като раните му дойдоха от удари а не от сблъсък на главите на двамата съперници. Не си спомням мач, в който боксьор с подобни рани да е издържал толкова рундове след това, каза Уорън.

Междувременно се заговори и за отлагане във времето на реванша на Фюри с Дионтей Уайлдър, насрочен за 22 февруари. Едната причина е дали Фюри ще успее да се възстанови напълно, а другата – неизвестността около реванша на Уайлдър с Луис Ортис. Той трябваше да е през октомври, след това отиде за ноември, но все още няма официална дата.