Разследване на TrafficNews: Купени гласове ли наредиха балотажа в Горна Оряховица?

Търговци на гласове разказват как единият кандидат-кмет, стигнал до втори тур, е раздавал чрез посредници пари на ромите

Велико Търново
28.10.2019 11:00 6291 4

Купуването на гласове е сред основните оръжия в предизборната битка за Горна Оряховица, стана ясно в първата част от разследването на TrafficNews. Екипът ни показа с помощта на скрита камера и подставени лица как ромски тартори осигуряват нужния брой избиратели, които да пуснат бюлетина по поръчка. Те продават гласа си срещу 30 лева на калпак. Получават парите след като снимат с телефон как са попълнили бюлетината в тъмната стаичка, за да е сигурно, че са изпълнили задачата.

Резултатът от вота в неделя показа много малка разлика между основните опоненти за кметския стол в Горна Оряховица. Единият кандидат само за няколко дни беше разпитан три пъти в полицията по сигнали за купуване на гласове. Той обаче упорито отрича да се занимава с подобна измама. Екипът ни обаче се срещна с трима негови купувачи, които доста подробно обясниха пред подставените ни лица как се пазаруват гласове.

Разказаха, че въпросният политик дава не партийни пари, а собствени. Раздава ги по селата и в самия град. При това не го прави за първи път. Сега отиваме в Горна Оряховица. Ще ви покажем технологията на купуване на гласове в меката на телефонните измамници. Веднага след като излъчихме кратка част от нашето разследване, прокуратурата се самосезира и започна разследване.

Видео:

 

TrafficNews разкри как се купуват гласове в Горна ОряховицаРомски тартори и полицай в схемата, тарифата е 30 лева на калпак, дават пари срещу заснета бюлетина

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
4 Коментара
Сортирай по
коментар

Груьо 13:49, 03.11.2019

Олигофрени, нищо не е нагласено, всичко си се вижда от разследването! Тези хора са за затвора, защото такива като тях обезсмисля всички нас. Госпожо Възмутена, Драганово е в община Горна Оряховица и там винаги е имало купен вот, предполагам, че не се чуват имената, защото има балотаж и все още кандидатите са в кампания, за това е и цензурирано видеото. У ма сте прости!

Oтговора0
коментар

Петров 16:33, 31.10.2019

Нещо случи ли се след Вашето разследване? А какво казва кварталния?

Oтговора0
коментар

Пълна измислица 01:51, 29.10.2019

Всичко е нагласено ... Това са пълни глупости изтривайте публикацията и качете порно вместо това... Излагация ...

Oтговора0
коментар

Възмутена 11:58, 28.10.2019

Трафик нюз, Драганово не е Горна Оряховица. Във въпросния видео запис никъде не се споменава за кого се купуват гласове. Инсинуации.

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина