Обявени за международно издирване братя телефонни измамници, чиято дейност беше разкрита от разследване на Тина Ивайлова през октомври, се предадоха сами в полицията. 25-годишният Георги Василев-Бодито и брат му Васил Василев-Тулото (31 г.)  са се явили сами малко преди 12 часа в полицейското управление в Гълъбово, научи TrafficNews. Те са били придружавани от адвокат и са изявили желание да сключат споразумение с прокуратурата.  

Бодито и Тулото дори са изявили готовност да върнат взетите с измама пари от жертвите на техните измами по телефона. Според предварителна информация единият брат ще поеме изцяло вината, за да може другият да остане на свобода.

Братята се издирват у нас и в чужбина от една година заради измама в Стара Загора, при която възрастен мъж се прости с 10 000 лева. В излъчен по "Неделята на NOVA" репортаж на Тина Ивайлова се видя как братята, заедно с жените и децата си, са настанени в хотел в Букурещ. 

Полицията обаче не успя да да залови двамата роми, които се смятат за едни от тарторите на ало мафията у нас. Братята са от клана във Ветово, като от две години те ползват като "муле" бащата на съпругата на Пламен. 

Георги и Васил бяха заловени преди две години, но тогава се измъкнаха без обвинения. Ето и видео с разследването на Тина Ивайлова, в която тя показва "подвизите" на двамата братя: