За Община Бойчиновци ви разказахме в няколко разследвания, пише GlasNews.bg.

Кадрите, които ви показваме са на изоставени къщи, в които живеят хора, но само по изборите. Т.е регистрирани са тук, за да гласуват, а за това, че са изоставени и в тях не живеят хора, свидетелства този протокол издаден от областната администрация на Монтана, в който са установени нарушения на закона за гражданската регистрация „Новорегистрирани, има около 500 -600 човека в община Бойчиновци, което променя вота в общината“, разказа Бисер Петров, който през целия изборен ден подаде десетки сигнали за нарушения.

Най-фрапиращ обаче е случаят с юриста на община Бойчиновци -Красимира Атанасова, която е и член на Общинска избирателна комисия е регистрирана в дома на временно изпълняващия длъжността кмет и секретар на кмета на общината-Ирена Томова.

В протокола на Комисията към областния управител е посочено, че това е закононарушение, както и че лицето не живее и никога не е живяла на този адрес и би следвало да бъде отрегистрирана.

Красимира Атанасова има постоянен адрес в Монтана, и там се прибира след работа, видяхме с екипа ни. Търсим двете, но те не желаят да се срещнат с нас.

Бащата на Томова твърди, че Атанасова живее в дома им на квартира. Съседите обаче отричат да са я виждали някога.

Вижте видеото:

В нощта на изборите полицията влезе в община Бойчиновци. Извършват се претърсвания и разпити. По наша информация разследват документно престъпление, свързано с изборите за местен вот.

Следва продължение!