Нов пункт за технически прегледи на автомобили, с чисто нова фирма, откриват семейство Бееви. Всичко това – докато тече разследване срещу тях, съобщи GLAS.bg

Управителят на предишния пункт, Красимир Беев сам се похвали за това в социалната мрежа.

Само преди по-малко от три месеца в разследване на GLAS.bg ви показахме как се минава фиктивен годишен технически преглед на автомобил.

Показахме ви как в пункта на фирма "Чепино-Автотранспорт ЕООД", със собственик Димитър Беев и управител - синът му Красимир Беев, се минава преглед "лесно и веднага".

Уточняваме – фиктивен преглед, защото едва ли автомобил без спирачки, гърне и куп нередности, би минал през пункт, където спазват законите.

Със скрита камера видяхте как се случва всичко това. Последва акция на Икономическа полиция – Пазарджик и арест. Започна и разследване.

В същото време собственикът на пункта Димитър Беев бе категоричен, че всички прегледи се извършват прецизно и в рамките на закона. Синът му - управителят на пункта Красимир Беев също незнаел, че при тях голяма част от автомобилите минават фиктивно.

Преди близо две години в пункта е имало подобна акция отново на Икономическа полиция -Пазарджик. Има и образувано досъдебно производство в Районна прокуратура – Велинград. Експерти от ДАИ признават, че още тогава са имали основание да отнемат лиценза на пункта. Това обаче не се е случило. След нашето разследване поне лицензът беше отнет, а пунктът затворен.

Припомняме, че фамилията Бееви притежава автобуси и дълги години държеше обществения транспорт в Пазарджик и областта. Част от автобусите са паркирани именно в пункта.

Кои са фамилия Бееви?

Собственикът на пункта - Димитър Беев, и управителят – неговият син Красимир Беев, и преди са се сблъсквали с правосъдието. Само че за укриване на данъци.

Димитър Беев има още един син - Фидел Беев. През 2003 г. той бе избран за кмет на Велинград, но през 2004-а прокуратурата в Пазарджик му повдига обвинение за това, че е доставял горива на общински обекти и детски градини за над 140 хиляди лева. Осъден е, докато е депутат в 40-тото Народно събрание.

Районната прокуратура във Велинград вече втора година събира доказателства след първата акция в пункта за технически прегледи на Красимир Беев. Увериха, че ни делото скоро ще приключи.

Започналото разследване преди три месеца също зацикля. И докато прокуратурата вземе решение всеки, който реши, може да се възползва от услугата на фамилия Бееви за годишен технически преглед – само за 25 лева и бонус SMS уведомяване.