ДПС заменя декларациите и скандиранията и облича работни облекла с многообещаващото послание "Ние започваме да градим" - това коментира журналистът Илхан Андай по повод оставката на председателя на движението Мустафа Карадайъ.

"Това следва да звучи събуждащо и за своите, и за другите. Своите да са наясно, че вече ще се работи много в името на избирателя, а потенциалните партньори и дори резервираните да са наясно, че ДПС вдига летвата и ще бъде със самочувствието, че властта ѝ се полага заради това, което прави, заради новата визия на национално-отговорна либерална партия", посочи Андай за БНТ 

Според него, Мустафа Карадайъ започна отлично като нов председател, но през последната година той се огъна под тежестта ДПС.

"Ахмед Доган и Делян Пеевски несъмнено ще бъдат двигателите на ДПС както до националната конференция, така и след това. Нужен е много внимателен анализ дали Делян Пеевски еднолично може да стане председател на партията или може да се прибегне към изпробвания вече формат със съпредседателите. Тогава той много удачно би управлявал заедно със съпредседателите Филиз Хюсменова и Илхан Кючук."

Възможен е и сегашния вариант Доган да си остане оперативен председател, но ключовата роля да изиграва отново Пеевски, смята журналистът.