"Надпреварата за изборите в Пловдив ще бъде интересна. Надявам се, че тя ще бъде в рамките на феърплея. Познавам всички кандидати, кампанията е един месец, после всички ние оставаме да живеем тук“. Това заяви ден преди официалният старт на кампанията за местни избори кандидат-кметът на ГЕРБ Здравко Димитров пред агенция Блиц. По думите му всеки един от кандидатите иска най-доброто за Пловдив, а избирателите ще посочат кои ще ги реализира. В отговор на въпрос какво би променил и какво би продължил от работата на своя предшественик Иван Тотев, Димитров заяви, че ще продължи добрите проекти като заложи на по-добрата комуникация с хората.

Относно отношения си с Иван Тотев той коментира, че е работил нормално с настоящия кмет. "Не мога да кажа, че сме приятели, но не сме и врагове. С Иван Тотев сме от една партия, следваме едни цели, едни политически идеи, но имаме различен стил на работа", заяви Здравко Димитров и изрази готовност да се справи с проблемите в града. Като очерта и основните - скъпите и бавни ремонти на градската инфраструктура, претоварения трафик, който мъчи шофьорите, необходимостта от реализирането на важни и ключови за града проекти. "Винаги ще съм на обектите, както като бях областен управител, ще ги инспектирам лично за качеството и сроковете, както правех това по време на реконструкцията на Асеновградско шосе“, категоричен е Димитров.

Помолен да коментира думите на един от основните си опоненти - Славчо Атанасов, че ако стане кмет на Пловдив нещата няма да се променят, защото Тотев е партийният му лидер и Димитров е под негово давление, претендентът за най-високия стол в града под тепетата заяви: "Напротив - като стана кмет нещата ще се променят към по-добро“. Той коментира, че срещите с хората го зареждат с идеи, показват му дали върви в правилна посока с работата на институциите. Затова той с влизането си в общината ще въведе приемен ден, ще има и изнесени приемни в районните кметства.

„И не, категорично няма да бъда зависим, следва един нов етап в управлението на Пловдив и това пловдивчани ще го разберат, след като поема кметския пост", заяви Димитров. Попитан как се чувства дни преди официалния старт на предизборния месец, Димитров отговори: "Нормално, чувствам се спокоен, защото всеки ден виждам подкрепата на избирателите. Щом премиерът е до мен, щом хората от партията са с мен, успехът ни е гарантиран“.