Здравко Димитров преряза лентата на новооткритата Алея на олимпийската слава, която почита спортните заслуги на пловдивските спортисти, завоювали олимпийски титли през годините.

Алеята, на която стоят имената на 46 медалисти от различни видове спорт, е разположена по протежение на Гребния канал в Пловдив и носи духа на спортната слава на града. На двуезични табели са поставени ликовете на спортистите, заедно със спортната им биография и завоювани титли.

„Много е приятно, когато се разхождам сутрин по Гребната база да виждам тези снимки. Това са велики спортисти, прославили нашия град и това е най-малкото, което можем да направим за тях“, каза Здравко Димитров. Той изрази почитта си към техните постижения и престижа, който те са спечелили за Пловдив и за България. Той се обърна и към младите спортни надежди, като изрази надежда, че примерът на предишните поколения ще ги мотивира за постигане на бъдещи спортни успехи.

Здравко Димитров, който е кандидатът на ГЕРБ за кмет на град Пловдив сподели също, че е много важно в следващите 4 години общинското ръководство да създаде и изпълни амбициозна програма за подпомагане на традиционно силните за Пловдив спортове. Редица такива ще бъдат представени публично в управленските приоритети на Здравко Димитров.

На церемонията присъстваха част от олимпийските шампиони като Йордан Йовчев, Асен Златев, Нонка Матова, Сийка Келбечева – Барбулова, Стоянка Груйчева, Георги Василев,  Николай Бухалов, Петър Мерков, Каспар Симеонов, Ани Узунова и други.

Големите шампиони на Пловдив огряха Алеята на олимпийската слава46 медалисти от най-големия спортен форум бяха увековечени на Гребната база