Местната структура на ВМРО дръпна ръчната на устрема на Славчо Атанасов към кметския стол и заяви, че на този етап не могат да застанат до него. Само преди седмица воеводите обявиха първи номинацията му, изпреварвайки дори собствената му партия НФСБ. 

„Чух се с ръководството на ПП ВМРО на национално ниво и от там ми бе съобщено, че утре нашият лидер, както и представителите на партията и тези на местно ниво, няма да присъстваме на пресконференцията, давана от Славчо Атанасов. Официална среща между ВМРО и НФСБ не е била провеждане. Да, ние заявихме, че ще подкрепим г-н Атанасов, но след като приеме нашите условия и модел за управление. До момента такава договорка няма”, това заяви Борислав Инчев, лидер на ВМРО в Пловдив.  

Коментарът му дойде след официалната покана за пресконференция от страна на Славчо Атанасов, на която ще бъде издигнат като кандидат за кмет на предстоящите местни избори. От политическата партия под тепетата научиха за събитието от медиите и бяха категорични, че официална подкрепа на кандидатурата му не е обявена.

Официално: Славчо Атанасов ще се бори за кметското място в ПловдивКандидатът е издигнат от коалиционните партньори ВМРО и НФСБ

„Има наченки за провеждане на разговори, както и насрочена среща. Нашите виждания съвпадат с тези на коалиционните ни партньори. Нека всичко стане официално. Лидерът ни – Красимир Каракачанов няма да пристигне утре за пресконференцията”, допълни Инчев.

Що се касае за неговата потенциална кандидатура за районен кмет, той бе лаконичен, заявявайки, че все още не е взел решение.

„Има такива предложения. От партията на местно ниво са ми гласували доверие, но последната дума имам аз. Има още време и когато съм готов ще оповестя решението си”, каза Борислав Инчев.

По време на регулярната пресконференция на патриотите в Пловдив стана ясно още, че на общинската сесия, която ще се проведе в четвъртък, съветниците от квотата на ВМРО ще бойкотират една от то'ките, а именно продажбата на 5 декара общинска земя, намиращи се в район „Западен”, на улица „ Кръстьо Раковски”.

„Ще настояваме точката да отпадне от дневния ред, а ако има гласуване ще се обявим против. Ако пък се одобри въпросната продажба ще обжалваме решението и сме готови за подаване на съд решението”, съобщиха от местната структура на партията.

Патриотите ще настояват за отпадане на още три точки от дневния ред – финансиране на ремонт на детска градина „Детски смях”, решението за отмяна на търга за помещенията в подлеза на аптека Марица и за изменението на бюджета на Общината.

„Що се касае за отпускането на средства за финансиране на Общинската болница „Св. Мина” и допълнителните средства за превозвачите, щем, не щем ще гласуваме „за”.  Макар да не сме съгласни с това, трябва да се мисли за пациентите и за гражданите”, заяви Инчев.

ВМРО – Пловдив ще настояват за пореден път от ръководството на фондация „Пловдив 2019” да покажат ведомостите за заплати, както и за подробен счетоводен отчет за направените разходи. Също така и да покажат подробно стойностите за всеки един проект.