Славчо Атанасов официално се включва в надпреварата за кмет на Пловдив. Това стана ясно преди минути след преговори между ВМРО и НФСБ, научи TrafficNews.

Кандидатурата на Атанасов ще бъде издигната и представена на пресконференция утре в Пловдив от лидерите и членове на ръководствата на двете партии. 

Припомняме, че на свой брифинг миналата седмица от "ВМРО-Пловдив" посочиха, че няма да издигат самостоятелно номинации за кмет, районни кметове и общински съветници. Логично те посочиха, че преговори ще бъдат водени първо с коалиционните партньори от Обединени патриоти. Въпреки това депутатът от партията Александър Сиди обяви, че ще търси консолидация около номинация на Славчо Атанасов. 

Към настоящия момент кандидатурата на бившия кмет на Пловдив с мандат 2007-2011 е подкрепена от двете партии, а предстои да бъдат посочени и другите общи номинации за общински съветници и районни кметове. По всяка вероятност председателя на местната структура на ВМРО Борислав Инчев, който е и настоящ районен кмет на "Южен", ще бъде издигнат за същия пост на изборите през есента. 

Останалите имена обаче все още са дискусионни. 

ВМРО подкрепи Славчо Атанасов за кмет на ПловдивФормацията ще търси коалиционна подкрепа за издигането на Атанасов

Славчо Атанасов е роден в Карлово на 14 февруари 1968 г. Женен е и има едно дете. Завършва средното си образование в гр. Пловдив, след това следва във Висшето военно артилерийско училище – Шумен, с чин старши лейтенант, понастоящем офицер от резерва.

Първоначално следва "Право" в Юридическия факултет на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", но впоследствие завършва висшето си образование – специалност "Право", във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Работи 5 години като психолог в кв. "Столипиново".

През 2003 година става кмет на район "Тракия" в Пловдив. На местните избори през 2007 г. Славчо Атанасов е кандидат-кмет на ВМРО-БНД за град Пловдив, подкрепен от ГЕРБ и други десни формации. На 28 октомври същата година той печели кметския пост още на първия тур с близо 53% подкрепа.

На следващите избори, през 2011 г., вече издигнат от няколко партии, начело с  „Вяра, морал, родолюбие, отговорност - Национален идеал за единство“ /ВМРО–НИЕ/, Атанасов участва на балотаж с кандидата на ГЕРБ Иван Тотев. През 2014 г. е избран за народен представител от листата на коалиция Патриотичен фронт /НФСБ и ВМРО/. На местните избори през 2015 г. е отново кандидат за кмет на Пловдив, но губи на балотажа от Иван Тотев. На 26 март 2017 г. отново е избран за народен представител от листата на Обединени патриоти.