Аз не се страхувам от това, че името ми е в неготивен списък в сайта "Миротворец", обаче чрез него се засягат правата на хиляди граждани - десетки държави имат представители там.

Мисля че се не трябва да се отдава такова внимание на този сайт, но българската държава трябва да поиска от украинската да бъдат извадени българските граждани, заяви пред БТВ депутатът от БСП Кристиян Вигенин.

Според него сайтът "Миротворец" видимо е покровителстван от правителството на Украйна, не може държавата да не може да се справи ако иска.

"Абсурдно е положението около този сайт.

Вчера бе включен и Костадин Костадинов. Вероятно оттук се захранва с информация. Дори и борците у нас за свобода да станат и да поискат всички български граждани да бъдат защитени", каза Вигенин. Той обясни, че когато се доставя военна помощ за Украйна, не трябва да се героизира тази дейност.

"Войната трябва да спре, да го направи руската страна първа. България трябва да е полезна в усилията за мира, а не за ожесточаване на войната", обобщи Вигенин.

Депутатът от БСП каза, че предстои сериозно обсъждане в ПГ представените от управляващите промени в конституцията.

"Една част от предложенията са от типа "напънала се планината родила нищо". Идеята да се промени националният празник е една от тези, промените в съдебната част са доста спорни - явно вървим по "онзи" запис от заседанието на ПП-ДБ. Те искат да се окопаят чрез конституцията.

Всеки път когато се правят промени в името на една личност, се стига до тежки грешки. Посегателството върху президента и правомощията му не е проблем на президента, а на политическите партии, допълни Вигенин.