"Важното в момента е да се взимат трезви решения. Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере днес да направи анализ на ситуацията от гледна точка на мандата". Това каза в интервю за предаването "Тази събота" на bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков за записа от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

Желязков уточни, че не е слушал целия запис, а е чел заглавията в медиите, свързани с него.

Риторичен въпрос е дали с изваждането на този запис в този момент не се минира процесът по съставяне на правителството с втория мандат, каза председателят на НС.

Той отказа да коментира поста във Фейсбук на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова: "След всичко, което чух днес, единственото, което ще им кажа е: "вратата е ей там".

„Ние трябва да съумеем в момента да върнем доверието в процеса, а доверието в процеса може да се върна само ако съставът на кабинета бъде достатъчно балансиран, а не кабинет с политически задачи, които още на първите седмици и месеци ще взривят доверието. И тогава ще се сочи някой за виновен – в случая ще се сочи ГЕРБ за виновен, че е развалил кабинета“, коментира Желязков.

Той обяви още, че не е вярно, че номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел се е разплакала по време на разговорите с ПП-ДБ. Каза още, че това твърдение е обидно.

Петков: Защо Радев бави втория мандат и има ли връзка с пресконференцията на Радостин Василев?

И все пак Радостин Василев взриви ПП – пусна запис как се готви коалицията с ГЕРББившият спортен министър става независим депутат