Радостин Василев пусна 5-минутен запис, в който  Кирил Петков и Асен Василев обясняват как се прави коалицията с ГЕРБ.  Депутатът от ПП – ДБ заяви, че въпросните „изрезки” и „пасажи” не са записани в стаите на парламентарните групи, по заведения или другаде, а са от  Националния съвет на партията.

„Въпросният Национален съвет на ПП се проведе на 21 май в 10:00 часа вечерта. Тъй като имам ученик и трябваше да го приготвям за другия ден си легнах в 12:30 часа  и записах цялата среща, която бе онлайн и участие в нея взеха 50 души. Тя е продължила до 3-4 сутринта, а аз я изгледах сутринта. Останах втрещен, от това, което чух”, каза Василев.  Той каза, че ще изпрати  целия запис от Национален съвет до медиите.

Кирил Петков: Службите чрез Радостин Василев искат да взривят държавата, очакваме шантажСъпредседателят на ПП обяви, че се правят опити да саботират правителството

Избраните пасажи са свързани с това как да се действа публично, когато се направи коалиция с ГЕРБ. Първи се чува Кирил Петков. Той казва, че правителството е договорено с посолствата на държавите от Г-7, като имат и подкрепата на Урсула фон Дер Лайен за Шенген и Еврозоната. Чува се и Асен Василев, който обяснява, че службите са „техни”, като ще бъдат сменени шефовете на ДАНС, гл. секретар на МВР, НСО и други.

„ Ще бъдат т.нар. външни консултанти, няма да са случайни. Това правителство ще продължи  дотогава, докато Борисов се страхува от Гешев. Не иска да има главен прокурор” ,казва Асен Василев.

След това се чува и Кирил Петков, който обяснява как Христо Иванов ще даде предложение, с което  да се направи специална комисия, която да гледа имунитета на всички депутати. Ще  бъдат въведени т.нар. евростандарти за имунитет, като ще се влачат по 6 месеца в парламента. Очакванията се, че ще се иска имунитета не  само на Бойко Борисов, но и на други членове на двете формации.

„Докато Гешев е главен прокурор, Бойко не иска да ходи на избори без имунитет, типично борисовско”, казва Петков. Той казва още, че реалната електорална тежест на ДБ – ПП е 7% - 10%, колкото са интелектуалците в България.  Те били „напомпали” резултата си като „откраднали” гласове с „онова ала-бала” с президента.

Радостин Василев каза, че ще напусни парламентарната група и ще гласува против правителството на ПП – ДБ.  Той обаче заяви, че ще стане в парламента, защото за него са гласували хора, които искат Борисов да изчезне от политиката. Той каза, че повече няма да участва в чужди проекти и скоро ще обяви какъв проект, ще прави.

„ ГЕРБ свали правителството на ПП. Направиха за смях Кирил Петков, а сега правят правителство. Единственият досег със служебните ми, е че снощи в 10:00 часа ми се обади шефа на ДАНС, че имат информация, че има заплахи за мен и ще ми изпратят кола”, каза Василев.

Очаквайте подробности!