"Не мога да разбера какво правят управляващите. Този цирк трябва да свърши. Едно казва премиерът, после казва "Не съм го казал". Това е смешна работа. Смятате ли, че е сериозно цялата държава да се тресе от "Пирогов", който си върши работата перфектно и спасява животи от цялата страна. Мислите ли, че тези политически сътресения трябват? Заради един съветник, който си позволи нечувано държание в "Пирогов", си отмъщават. Това е дребно отмъщение. Трябва да разберат къде се намират и това да свърши веднага", коментира лидерът на ДПС Делян Пеевски по повод уволнението на шефа на "Пирогов".

Той отново повтори, че движението не участва в сглобката. "Нито имаме министри, нито зам.-министри, нито желаем да имаме каквото и да е било общо с това нещо. Ние подкрепяме евро-атлантическото мнозинство в парламента и правителство, защото няма друго. Видяхме до какво водят служебните правителства - до пълна разруха, затова сме на това дередже", посочи той.

И ДПС, както и ГЕРБ, няма да гласуват бюджета за 2024. "Няма нищо спешно в бюджета, държавата колко време е работила без бюджет", каза Пеевски днес. Законът за бюджета е предвиден в седмичната програма на депутатите, но Пеевски призова да се види дали изобщо ще остане в седмичната програма.

"Това лице не желая вече да го коментирам", отговори той на въпрос дали сваля доверието си от премиера акад. Николай Денков.