С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание, това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях, каза депутатът. Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие, се казва в позиция на председателя на ПГ на ДПС.

По негови думи на президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност. "С промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля  и съгласие, този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори", заяви Пеевски.

Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва, каза депутатът в официалната си позиция.

България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората, завършва той.