Председателят на парламента Росен Желязков беше принуден да обяви 15-минутна почивка заради сериозен спор между съпредседателя на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков и председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Той възникна по време на дебатите за избор на подуправител на здравната каса. Точката беше вкарана извънредно в програмата за работата на парламента, но не с подкрепата на "Продължаваме промяната - Демократична България".

За включването ѝ в програмата гласуваха ГЕРБ, "Възраждане", ДПС и трима депутати от "Има такъв народ", "против" и "въздържал се" бяха "Продължаваме промяната - Демократична България", БСП и независимият депутат Радостин Василев, пише Дневник. 

Спорът между Петков и Пеевски дойде на фона на все по-голямото напрежение между "Продължаваме промяната" и ДПС, след като по-рано днес след няколко дни мълчание от партията излязоха с позиция, в която заявяват подкрепата си за премиера Никола Денков, който е подложен на постоянна критика от депутата от ДПС Делян Пеевски. В последните дни Пеевски няколко пъти остро атакува министър-председателя заради действията на правителството при снеговалежите и дори обяви, че е готов да стане премиер и да извърши нужната работа. В отговор на позицията на формацията Пеевски заяви, че "Денков не може да се защити сам, има нужда от батковци".

Пеевски: Денков е като момченце, което си играе, а батковците му от ПП го пазятТой определи работата на правителството като провал

Сцената се разви, докато от трибуната представителите на "Възраждане" и "Продължаваме промяната - Демократична България" се нападаха по темата кой обслужва ГЕРБ и ДПС. През това време вместо изказващите се камерите на телевизиите показаха разгорещен спор между Петков и Пеевски, в който се включи и Йордан Цонев.

Не бе възможно да се чуе какво точно си казват те, но в един момент лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе на трибуната и поиска 15-минути почивка със следния аргумент: "Целият български народ видя какво се случва тук на първия ред. Това напрежение ще ескалира. (...) Тук се размениха такива думи и такива взаимни обвинения между Пеевски и Петков, че това не може да продължава като управление на държавата", каза Нинова и ги призова да излязат отвън и да се разберат като мъже.

След реакция от място на Пеевски Нинова се обърна към него с думите: "Не викай на мен г-н Пеевски, основният виновник да стигнем до тази ситуация се казва Бойко Борисов." Думите ѝ предизвикаха смях в пленарната зала.

По-късно стана ясно, че от ПП-ДБ няма да подкрепят кандидатурата на проф. Момчил Мавров за НЗОК.

"Има доклад в секретно деловодство на ДАНС, който говори срещу кандидата за подуправител на НЗОК- проф. Момчил Мавров и има съмнения за лобизъм за частни болници. Затова ние се обявяваме категорично против неговата кандидатура". Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Христо Иванов, съпредседател на ДБ, коментира, че парламентарната група преди две седмици е взелa решение, че няма да приемат тази кандидатура. "Това беше споделено на ГЕРБ и ДПС, и те днес с помощта на "Възраждане" вкарват тази точка в зала. Сега ние очакваме "Възраждане" като не участват в гласуването, да направят възможен този избор. ГЕРБ призоваха да не гласуваме с "Възраждане", сега правят точно това", коментира Христо Иванов. Той е категоричен, че ако кандидатурата мине в зала, ще има политически последици.