"Денков си отива след три месеца и темата е приключена. Виждаме, че батковците му от ПП го пазят - Кирил Петков и Асен Василев. Да заемат достойно премиерското място. Защо са пратили това момченце да си играе в този кабинет, което немирно и с играчките не знае какво да прави, той не знае как да управлява". Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

"Оценката за всеки политик и партията я дават хората. На предходните избори хората дадоха ясна оценка, че ДПС в втора в държавата. ПП-ДБ и другите партии дадоха четвърто място. От тук нататък ме интересува само оценката на хората", подчерта депутатът от ДПС.

Пеевски коментира, че в на места все още няма електричество. "Пълен провал", категоричен е той. Председателят на ПГ на ДПС уточни, че свалянето на Денков зависи от ГЕРБ. "Те са в коалиция, ние само подкрепяме политики, никога не сме подкрепили Денков в цялост", добави Делян Пеевски. 

От ПП тази сутрин също излязоха с позиция относно конфликта Пеевски-Денков. Ето и какво написаха те:

Политическа партия „Продължаваме промяната“ осъждаме остро безпочвените критики на г-н Пеевски към премиера акад. Николай Денков, както и неговата грешна самопреценка за ролята му в държавата.

Не агресивният ПР и имитацията на сила, а поемане на отговорност за управлението извади държавата от порочния цикъл от неуспешни избори, даде и ясна програма и посока за работа, обърка и затрудни създаваните с години схеми на зависимости.

Продължаваме да изпълняваме нашите цели въпреки всички предизвикателства.

Истинската сила е силата на промяната!