От „Продължаваме Промяната - Демократична България” предлагат изцяло да се премахне фигурата на главния прокурор. Това стана ясно след разговор между правосъдния министър Атанас Славов и ДПС в парламента. Депутатът от Движението Делян Пеевски коментира предложението и посочи, че ще се търси консенсус по въпроса.

"Обсъждахме с господин Иванов (бел. ред. съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов) да премахнем фигурата на главния прокурор, като цяло, да я няма в новата Конституция", обяви Пеевски. Той заяви, че подобно е било предложението на ДПС в представения преди година проект на движението за промени в основния закон. Пеевски заяви, че няма да се гледа само проекта на партията му, а ще се обсъдят всички идеи: "Все пак става въпрос за българската Конституция", заяви депутатът.

Депутатът от ПП-ДБ и бивш правосъден министър Надежда Йорданова потвърди, че предложението е било обсъдено и с ГЕРБ-СДС. Следващата седмица предстои идеята да бъде коментирана и с останалите партии в парламента. 

Йорданова е на мнение, че е най-добре да бъде изготвен общ проект за промените в Конституцията от партиите, които настояват за ревизия на основния закон.