Докладът на ДАНС потвърждава нашите сънения от повече от година, че през машините може да бъде манипулиран вотът. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на парламента.

"Имаме информация и съмнения, че нашият резултат от последния вот е повлиян точно от машините. Когато предложихме смесеното гласуване всички ни се нахвърлиха, спомняте си целия жълтаж за хартиената коалиция, но времето като най-добър приятел на политика показа, че съмненията ни са имали основания".

Очакваме ЦИК да вземе решение как да се действа оттук нататък, но версията за отлагане на избори и промяна на дати е неприемлива, заяви лидерът на социалистите.

"Искаме да заявим политическата си позиция - чрез машините може да се манипулира вотът. Да се вземат мерки за прозрачени и честен избор", призова тя.

ЦИК трябва да каже кое е най-доброто така че нито един глас да не бъде подменен. Ако написаното в доклада на ДАНС, че заместник-министърът на е-управлението е снимал кодовете с телефона си е вярно, той веднага трялбва да понесе политическа и наказателна отговорност.