От два дни линии 1 и 66 от градския транспорт на Пловдив се обслужват от „Хеброс бус”, след решението на областния управител Здравко Димитров. От близо година линия 1 се изпълнява от „Алмус бус”, а 66 от „Автотранс Чолаков” с временни договори.  След като те изтекоха спешната мярка за удължаването им бе връчено на фирмата на Веселин Дошков. Мотивът на областния управител е, че предишната фирма Грация, която е стопанисвала двете линии, е била подизпълнител на „Хеброс бус”.

Решението за предварителното изпълнение на договора за двете линии е атакувано в Административния съд от три фирми – досегашните превозвачи по двете линии, както и фирмбата на Петко Ангелов – „Автобусни превози”.

В момента по двете линии вървят стари автобуси. Наши читатели ни сигнализираха, че вместо чисто новите рейсове по линия 66, в момента се возят в трошки.

„До вторник по линия 66 се движиха чисто нови автобуси "Исузу", произведени 2015-та година. Сега те стоят в гаража. А в същото време пловдивчани се возят на таратайки",  заяви Димитър Чолаков.

Веселин Дошков заяви, че в близките месеци ще подмени състава по двете линии и хората ще пътуват в нови и по-удобни рейсове от сегашните.

Още новини четете ТУК

TNS.bg