Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатът от партията Делян Пеевски са двамата депутати от ДПС, които участваха в гласуването на правителството. Двамата натиснаха бутона "за", като лидерът на партията коментира пред медиите, че причината е конституционната реформа 

"Ние от ДПС имахме възможност пред вас и медиите да заявим, че няма да пречим на колацията ГЕРБ-ПП да излъчат редовно правителство. Това за нас е първа крачка за преодоляване на кризата. Българските граждани не искат поредни избори, а спешно да преодолеем политическата криза, за да се решават проблемите на хората. Основният проблем, който чака решение е спиране на прогресивното обедняване на българските граждани," Това заяви лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, след като парламентът гласува "за" кабинета "Денков-Габриел". 

"Мисля, че добре си спомняте на 13 април имахте възможността да представим нашата позиция след среща с г-н Борисов. Това заявихме, че това Народно събрание има много важна задача, да се опита да направи съдебната реформа, а за да се направи тя са необходими промени в Конституцията", каза още Карадайъ и уточни, че затова той и Делян Пеевски са гласували "за" съставянето на кабинет. 

"Това е заявка за нашето поведение в Комисията по конституционни въпроси, защото вие добре знаете, но само ние от ДПС имаме представен проект за промени в Конституцията", подчерта лидерът на партията. 

Депутатът от ДПС  Делян Пеевски  коментира, че очкват  от кабинета „Денков - Габриел” да извърши конституционната реформа. „Не подкрепяме правителството като състав, а подкрепяме само конституционната реформа”, добави той.