„Няма да губим нито минута. Знаем, че проблемите са много остри и са във всички сфери. Едно от най-важните неща сега е да овладеем цената на тока – не бива да се вдига тя за битовите потребители.

 Втората стъпка е овладяване на COVID кризата с дългосрочна перспектива. Не може всеки щам да предизвиква нова вълна и ние да затваряме икономиката. Ще информираме българските граждани за важността от ваксинацията, като съберем най-добрите експерти”, заяви Петков. Той отново заяви, че нулева толерантност към корупцията е основното мото на това правителство.

„Няма да позволим нито лев да изтече по погрешен начин, ако има някой, който го прави – ще се опитаме да го заловим”, каза кандидат-премиерът. Той каза, че всички министри са излъчени от вътрешнопартийните органи на коалиционните партньори.

„От понеделник всички министри на българските граждани. Даваме им кредит на доверие. Проблемите са толкова големи, че различията ни остават на заден план.  Действията на министрите са отговорност на отделните партии, но носим обща отговорност за общите ни договорки и свършената работа. Ще ги следим и търсим сметка, ако не си вършат работата, следете ги и вие”, каза Петков.

Кирил Петков взе мандата от Радев и върна готова структура на правителство, гласуват го в понеделникВие започнахте промяната преди месеци, сега е време заедно да я свършим, каза лидерът на ПП