Радостин Василев се готви да взриви държавата, като пусне манипулирани записи на хора от ПП и ДБ. Това се прави със съдействието на службите и цели да се саботира съставянето на правителството, обяви съпредседателят на ПП Кирил Петков на извънреден брифинг.

„Обявяваме информация за активно мероприятие срещу ПП и "Демократична България" и възможността за създаване на редовно правителство. Политици от коалицията са били записвани по време на работни срещи в НС и нашите офиси. Записи както на хора от ПП, така и на хора от ДБ. Използвани са записващи устройства в нашите зали", заяви каза Петков. Той допълни, че утре на брифинг Радостин Василев, който е депутат от ПП, се готви да пусне 4-минутен запис, който е съставен от отделни фрази и думи, които са били записвани над 10 часа.

По думите му Василев, чийто имунитет е искан от прокуратурата, е емоционално нестабилен. Той е искал да стане министър на спорта, но след като не е получил поста, започнал с активните мероприятия . На отделни членове на ПП той е казвал, че зад него са службите, както и хора от „тъмния“ сектор“, каза Петков. Той прочете и част от записите, които ще бъдат пуснати утре:

„ Бойко Борисов е само медиен противник;  ще изперем Борисов, той е наш приятел; Христо Иванов е измислил начин да не се вдига имунитета на Борисов; Габриел е само жена на мъжа си и няма политическа тежест; новите назначения са съгласувани с посолствата; не ни трябва Фалконе“.

„Над 10 часа записи са синтезирани в 4 минути – отделни фрази, абсолютно грешните внушения. Това се прави с цел шантаж, като това е реално работа на застрашените служби - активно мероприятие на дълбоката държава“, каза Петков. Според него с това се цели предизвикване на международен скандал и саботиране на правителството между ПП – ДБ и ГЕРБ.

Според Петков Радостин Василев е само инструмент на превзетата държава, като това се случва в момент, в който са обявили смяна на шефовете на всички служби.  Петков каза, че е учудващо, защо не се дава мандата от Румен Радев, при положение, че двете формации са обявили готовност за правителство.