Днес тук има много хора, но всички са с маски. Радвам се, че се спазват правилата. Хубаво когато има такива празници, защото те ни сплотяват. Трябва да бъдем много отговорни и на тези празници, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която бе в Пловдив на Богоявление. 

Тя коментира, че се изчакват препоръките на здравните власти, за да се организират парламентарните избори, които ще бъдат на 28 март. "Нека да се вслушаме в това, което ще ни предпишат здравните власти. Изчакваме да видим техните препоръки, защото има много материали , събрани от други държави, които са провеждали избори в такава ситуация. Министър Ангелов готви протокол, който ще опише точно и ясно как ще се действа. Каква ще е процедурата за гласуване на болните в ковид - отделенията. Няма да оставим нито един българин , който желае да упражни правото си на глас да не може да го направи" бе категорична Караянчева.  

Според нея консултациите, които сега президентът провежда, са след дъжд качулка. "Дебатът за датата трябваше да бъде проведен много преди тя да бъде обявена.Може би сега  търси причина, за да може да ги отложи. Консултациите трябваше да бъдат миналата година и дата да се обсъди с всички политическите сили. Сега вече няма за кога" , заяви парламентарната шефка.