9 минути отне на Народното събрание, за да избере нов правосъден министър. Заседанието на Народното събрание започна по традиция точно в 09.00, а в 09.09 Данаил Кирилов вече беше одобрен, а Цецка Цачева – освободена. В 09.10 новият министър вече се беше заклел. 0 изказвания, 120 „за”, 15 „против”.

Оказа се, че една от първите задачи на Кирилов като министър ще е да върне в закона за противодействия на корупцията текст, който преди това извади оттам като депутат. Ако промените станат факт и общинските съветници ще подават имуществените декларации.

 За под 10 минути – Кирилов вече е министър, пое правосъдието120 депутати подкрепиха кандидатурата му, 15 пък гласуваха против

Именно заради имоти се отвори пост в Министерския съвет за Данаил Кирилов. Цецка Цачева хвърли оставка заради подозрения за закупен евтино апартамент от „Артекс”, а след това я последваха още трима.

Като продължение на имотната сага във властта се разпали и една стара и леко позатихнала война. Бившият вицепремиер, сега депутат от Обединените патриоти Валери Симеонов отново атакува министъра на туризма Николина Ангелков. Докато Симеонов беше заместник министър-председател с ресор туризъм, двамата с Ангелкова бяха в почти постоянен спор за бранша. Стигна се дори до там, че лидерът на НФСБ даде колежката си в кабинета на прокурор. Сега оказа се, съпратийците на Симеонов са подали сигнал до Сотир Цацаров срещу Ангелкова, този път заради имотната й декларация.

Войната на тази тема разпали всъщност още преди ден Симеонов, който посочи, че през 2008 година тя е купила апартамент за 61 хил. лв. Само часове след това Ангелкова показа нотариалния си акт. Днес обаче Симеонов продължи атаката, този път и с намек към премиера. „Бойко Борисов трябва да вземе своето решение дали да поиска оставка или да я причисли към групата на любимките си“, коментира лидерът на НФСБ.

Симеонов с въпрос: Ще вземе ли Борисов главата на Ангелкова или му е любимка?НФСБ дават Ангелкова на Главния прокурор

 Симеонов обаче не спря похода дотук, а стигна и до друга къща. „Някой живее в кв. „Драгалевци“ в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е написал в декларацията си”. Разбра се, че „някой” отново е Ангелкова, а яснотата дойде от сайт, който често отразява Симеонов и тяхна публикация с очевидно лични снимки на министърът. Самата Ангелкова пък пусна снимки на друг имот и обясни, че има общо с тази къща, но тя на практика е само двор.

Престрелката "Ангелкова – Симеонов": Купила съм само двор, къщата е за събаряне!Обвиненията на Симеонов към министъра на туризма продължават вече втори ден

 За две различни къщи ли става дума и има ли общо с тях Ангелкова вече ще казва прокуратурата. А на Борисов остана да каже какъв точно е този клуб на любимките, съществува ли и ако да – какъв е членският състав в него.