Имотната престрелка между министърът на туризма Николина Ангелкова и бившия й ресорен вицепремиер, сега депутат от Обединените патриоти Валери Симеонов – продължава.

Само часове, след като той обяви, че "някой живее в Драгалевци, в имот декар и половина с перфектно обзавеждане, а не го е декларирал", Ангелкова показа в социалните мрежи новата си имотна придобивка.

Според описанието на министъра, тя се намира във вилна зона "Киноцентъра" – район между столричните квартали в полите на Витоша – "Драгалевци" и "Бояна". По думите на Ангелкова тя на практика е купила само дворното място от 1253 квадратни метра.

"Къщата и гаражът, които са отбелязани на кадастралната карта, са били необитаеми много години и са негодни за ползване и предстои задължително събаряне, което е допълнителен разход", пише министърът в социалната мрежа.

Тя допълва, че покупката е направена през  2018 година и ще я декларира, както е по закон, в декларацията, която трябва да се подаде до май тази година.

"Паричните средства за покупката на имота са от моите родители, като всички данъци са надлежно заплатени", пише още Ангелкова. Категорична е, че цените са пазарни.

По-рано днес Симеонов, който имаше остри сблъсъци с министър Ангелкова по време на целия си престой в Министерския съвет, намекна, че премиерът Бойко Борисов трябва да поиска оставката й. Симеонов вече втори ден намеква за проблеми в декларацията на Анеглова.

Паралелно с това в сайта, който често препечатва позициите на Симеонов, се появиха очевидно лични снимки на Ангелкова, кучето й и дори детето й в луксозна къща.