Смятам, че министър-председателят трябва да вземе своето решение дали да поиска оставката й, или да я причисли към групата на любимките си. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който сега е депутат от Обединените патриоти, а с преди това беше вицепремиер с ресор туризъм.

Преди ден той изнесе информация, че министър е купил жилище на ниска цена. Оказа се, че става дума за министъра на туризма Николина Ангелкова, в чиято декларация пише, че е купила имот за 61 000 лева през 2008 година. В последствие тя показа документ, че в дала 73 000 лева.

"Тези факти според мен са доста обезпокояващи. Заминаха си хора които купиха на 700-800 евро груб строеж", заяви днес Симеонов. Той допълни, че очаква и главният прокурор Сотир Цацаров.

По думите на Симеонов, Борисов трябва да поиска оставката на Ангелкова, за да покаже, че няма двоен аршин.

Симеонов иронизира и думите на Ангелкова, че атаката към нея идва заради началото на туристическия сезон.

"Тя може да си го обясни и с нощта на звездите", каза лидерът на НФСБ.

Симеонов намекна още, че няма човек в ГЕРБ, който живее в палат в Драгалевци и не е обявил това в имотната си декларация, както е по закон. Той отново визираше Ангелкова.

Само минути по-късно стана ясно, че депутатите от НФСБ, без лидера си, са внесли искане до главния прокурор Сотир Цацаров за проверка на имуществото на Ангелкова. Борис Ячев обясни и конкретните въпроси:

"Как са придобити тези имоти, дали има съответствие между пазарна цена и цена на придобиване и произход на средства?", запита Ячев.

Една подобна проверка може да оневини човека, допълни той.

Ангелкова се кълне: Мога да докажа всеки лев, който съм похарчила!Тя подчерта, че е декларирала всичко, което е имала още през 2011 г.

Ангелкова опроверга: Апартаментът ми е за 75 000, а не за 61 хилядиДанъците били платени, а парите за него - изцяло от родителите й

Симеонов с жокер: Още един министър с евтино жилище. Разпознаха Ангелкова142 квадрата за 61 хиляди лева през 2008-а, пика на високите имотни цени