Тошко Йорданов пусна скандален запис на телефонен разговор между отцепилия се от ИТН Радостин Василев и друг народен представител Кристинка Иванова. От записа се чува как Василев я убеждава да свалят доверието си от Слави Трифонов и да се отцепят от „Има такъв народ“. Тя категорично му отказва, като през това време той и обяснява, че те няма да подкрепят "Продължаваме промяната". След като Иванова му казва, че е променила решението си, Василев отсича, че трябва да подаде оставка и да напусне парламента.

Иванова заяви, че е била и друг път заплашвана от Радостин Василев.

Разговорът може да чуете тук: 

„Заплахи, заплахи. Надявам се да се задейства прокуратурата и МВР“, коментира Тошко Йорданов. Той отрече твърденията на Радостин Василев, че го е заставял да не закачи определи личности.

„Щастлив съм, че подобен душевен отпадък не е при нас. Предполагам чухте, че са имали среща с Петков в неговия апартамент. Моралът на Петков е какъвто разбиранията му за Конституцията – никакъв“, категоричен бе Йорданов в коментар след изнесения запис.

Радостин Василев: Задкулисието проби в ИТН, Трифонов е бизнесмен, а не лидер с моралНяколко депутати свалиха доверието си от лидера на партията Слави Трифонов

„В този момент се случва нещо безпрецедентно, изложени сме на изключителен натиск от мутри. Слушах пламенното слово на Радостин Василев, но понеже на едната везна в момента в публичното пространство стоят лъжите, а от другата страна сядаме ние, ще коментираме само и единствено фактите и истината.  Днес е един прекрасен ден, защото преди около час видяхме едни хора, които с поведението си в национален ефир доказаха, че са предатели. Бяхте свидетели на един куп лъжи, без нито един факт. За това ние като свободни и демократични хора заставаме пред вас с лицата си". Това заяви по време на пресконференцията Станислав Балабанов.

Балабанов подкани Кирил Петков да се подложи на полиграф в сградата на Народното събрание, където да отговори негов ли е почерка на бележката, с която Балабанов разполага, свързана с ветото за преговорите за членство на Северна Македония в ЕС.

Коментар на изказванията на Радостин Василев даде и Ива Митева:

„Бях обвинена от първата политическа сила, че съм действала враждебно. Как мога аз да спра законодателната програма - тя се изготвя от председателя на НС и се гласува в пленарна зала. Обсъжда се от всички коалиционни партньори“, обясни Ива Митева.

„Никога не съм спирала нещо. Напротив - аз помагах на г-н Василев да си напише Закона за хазарта и да може да го внесе“, допълни тя.