Хиляди са безумните случаи с учебни автомобили, на които наши читатели ежедневно стават свидетели – паркиране върху тротоар и пешеходна пътека, са само част от своеволията, които си позволяват инструкторите, които „учат” на неправилно паркиране.

Следващата случка обаче е малко по-различна. Читател на TrafficNews.bg щракна един учебен автомобил и ни разказа за безумната ситуация, на която е станал свидетел.

Той забелязал зад волана, видимо притеснен крусист, който карал на магия, а по изражението му си личало, че е много несигурен в действията си. Цялата тази се разиграла пред очите на инструктора му, който бил на съседната седалка, но вместо да дава насочи на обучаващия се, той бил зает да си бъбри по телефона, докато сладко опъва цигара.

Целият сървайвър продължил над 20 минути, а учебната кола се движила, сякаш на магия, по едни от най-натоварените пловдивски булеварди.

В никакъв случай не искаме да упрекваме кандидат-шофьора, все пак той се учи и е нормално да прави грешки. Но се чудим дали не е редно инструкторите да проявяват малко повече далновидност и да не "пускат" хора, които все още не са никак готови, на централни булеварди.

От друга страна, именно инструкторът е този, който трябва да се грижи за културата и безопасността на младите шофьори, както и за това как да се държат на пътя.