Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков говориха, че се мисли за стабилно правителство. Големият отсъстващ са българските граждани - не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор", коментира вицепрезидента Илияна Йотова.

По думите ѝ се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива - във вътрешнополитически и външнополитически план, предаде БНТ.

"По безпрецедентен начин за замесени имената на водещи европейски политици, нищо добро не чака България, подобен опит да бъдат дискредитирани институциите, чрез замесването на председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, със заобикалнето на европейските правила и закони, няма как да не бъде отбелязано. Колкото консолидирана е българската позиция, толкова по-добре. Такива частни разговори, както казва г-н Петков, дъжд от телефонни обаждания, никога не завършват с нищо добро", допълни Илияна Йотова.