Очакваме всеки момент ГЕРБ да вземе позиция дали ще стои до фризера, или ще поеме отговорно поведение спрямо българските граждани. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ПП-ДБ Андрей Гюров.

„Очакваме след връщането на мандата подновяване на разговорите. Искаме да чуем техните аргументи и съображения”, допълни той. По думите на народния представител ситуацията се е променила драматично, но и двете страни трябва да намерят решение.

Той коментира и президента Румен Радев, който изостри тона при връчването на втория мандат.

„Г-н Радев изгуби своя образ на обединител и лидер на нацията. Той си позволи в един момент да вкара личния интерес. Досега винаги сме говорили, че действията на президента показват, че той не иска да има редовно правителство в страната”, заяви Гюров. Депутатът изрази съмнение в законосъобразността на думите на държавния глава, че сформирането на кабинет с мандат на ПП-ДБ би било нецелесъобразно.

„Президентът показа на всички какво е неговото отношение към Конституцията на страната, която изведнъж му отесня”, допълни Андрей Гюров. По думите му се вижда засилване на „президентското лоби” в обществото.

Румен Радев: Вторият мандат вече е дискредитиран, но аз съм длъжен да го връчаНиколай Денков: България има нужда от стабилен парламент

Владислав Панев: Президентът не иска редовно правителствоНе съм чувал представители на ПП да ходят в посолства, каза още депутатът от ДБ