Фандъкова не смята да присъства на транспортната комисия на 13-ти март в Столична община, на която протестиращите шофьори от градския транспорт я поканиха с писмо до медиите. По думите ѝ, тя вече се е срещнала с всички страни:

"На срещата с мен в петък бяха шофьори и работещи в столичния ел. транспорт, заедно с техните синдикални лидери. Самата аз в четвъртък посетих гараж "Малашевци" и разговарях с шофьорите и монтьорите там. Много внимателно се запознаха с исканията и на двата синдиката, които ми бяха изпратени писмено и на протестиращите щофьори, които са извън синдикатите. И общо взето исканията са сходни. Моят ангажимент е от 1-ви юни да бъдат увеличени доподите , а с колко точно е въпрос на разчети. Това ще бъде съобразено с приетия бюджет", уточни столичният кмет.

Шофьорите в градския транспорт на София продължават да бъдат недоволниИскат кметът Фандъкова да чуе исканията им от първо лице, не от синдикатите

По темата допълни, че БСП-София не подкрепи с глас общинския бюджет 2019, в който влизат и 10-те милиона за 10-те процента унеличение на заплатите в транспортния сектор. "Някой лъже хората с тези 40%", обясни Фандъкова.

"Отново казвам, синдикатите представляват шофьорите, но аз уважавам и онези, които не членуват, защото по някаква причина те са решили сами да изразят своите искания - но те са сходни".

Исканията между синдикани и шофьори обаче се различават - КНСБ поиска например разреждане на линиите на градския транспорт и отпадането на нощния транспорт. Фандъкова обясни, че на петъчната среща те са поставили остро тези искания:

"Аз категорично не мога да си позволя разреждане на графика на градския транспорт - това би намалило качествено на услугата за гражданите. По отношение на нощния транспорт - в ресолната комисия се водят дебати. Аз смятам, че това е от полза за глажданите. Трябва да се анализира и защо не - предоставяне на външен оператор на нощните линии", заяви още кметът на София.

През изминалата седмица медицински сестри в цялата страна също излязоха на протест, искайки по-високо заплащане. Кметът каза, че заплатите на медицинските сестри в общинските болници зависи от директорите им. 

"Разбира се, че медицинските сестри също трябва да имат подкрепа. Тази година приключват разговорите на зам.-кметът Дончо Барбалов със синдикатите в сферата на здравеопазването и по-специално медицинските сестри, така че предполагам, че скоро ще бъде ясна постигната договореност за сестрите, които са в училищата и в детските ясли. По отнощение на сестрите, които са в общинските болници - те са търовски дружества и директорите правят всичко възможно да намерят най-добрият начин. Ние дофинансираме общинските болници с 10 милиона лева за дейности, които не се финансират от здравната каса.", обясни Фандъкова.