Шофьорите в градския транспорт на София продължават да бъдат недоволни. Това става ясно от отверено писмо до медиите, в което автобусните и тролейбусните шофьори и ватманите горещо канят кмета Йорданка Фандъкова на следващото заседание на транспортната комисия в Столична община - 13.03. Причината - за да чуе тя от първо лице исканията им, а не от синдикатите.

Припомняме, че писмото идва сред като в края на миналата седмица Фандъкова се срещна с представители на двата синдиката - КНСБ и Подкрепа и реши в рамките на 3 години заплатата на водачите да се увеличава с по 10% на година. Както и да бъдат наказани преките работодатели - шефовете на столичния ел. транспорт и автотранспорт за допускане на извънреден труд над позволеното от Закона.

Кой за какво се бори? Шофьори, омбудсман и КНСБ пишат на ФандъковаВодачите искат повече почивка и 40% скок на парите, синдикатите – закриването на нощния транспорт, Манолова също с подписка

Откакто започна скандалът с условията, в които шофьорите работят, прави впечатление, че техните искания (на тези, които протестират) и синдикатите се разминават. А

по време на комисиите по транспорт, на които се разискат проблемите им, всеки път се чуват подмятания, че се създава нов синдикат.