Премиерът Николай Денков поиска анкетна парламентарна комисия, която да разследва случаите на полицейско насилие на протеста на футболните запалянковци. Към момента все още няма решение за оставката на Калин Стоянов като вътрешен министър, стана ясно от думите на министър-председателят.

"Аз не мога да приема да бъде премиер в правителство, което бие хората по улиците така, както ставаше преди. Очевидно е, че има култура в полицията, сред част от хората, която смята за нормално да излезеш да биеш с палки деца, беззащитни хора, жени...Това не е приемливмо и не може да продължаваме така. Искам и министъра, и политиците, които го защитават, да кажат приемат ли това за нормално. Моите действия към министъра ще зависят от неговото отношение към насилието. Ако той излезе и каже това, което аз казвам, има действия и тези полицаи напуснат, аз няма да имам проблем с него, но ще имам проблем, ако той продължава да замазва ситуацията", заяви премиерът. 

„Без никакво съмнение имаше провокации, но без никакво съмнение имаше и абсолютно неприемливи действия и все повече информация идва за различни случаи. Искаме министърът ясно да излезе и да каже - това не може да се търпи. Понеже министърът поставя въпроса за това, че той е политическо лице, това което говорихме с Мария Габриел е, че трябва да влезе анкета в народното събрание и да се гласува редни ли бяха действията от онзи ден. Кой конкретно носи отговорност, кой е бил журналистите, кой бие падналите хора на улицата, защо има полицаи без познавателни знаци, защо има полицаи с маски, защо ни се казва, че не са имали информация за провокации, а в същия момент са оборудвани с маски, с шлемове. Тези противоречия трябва да се изчистят. Трябва да се каже ясно, че повече така не може”, добави още той.