Предлагам на Борисов да се видим и говорим директно, а не през медиите, това заяви премиерът Николай Денков на брифинг, като отправи покана към лидера на ГЕРБ за среща, за да обсъдят всички важни теми.

По-рано в кулоарите на парламента Бойко Борисов му отправи няколко задочни реплики, като заяви, че ротацията не е на всяка цена. "Нищо в живота не е на всяка цена. Има подписано споразумение и ние се придържаме към него. Аз имам увереност, че ротацията ще се случи, но всеки ден слушам нови и нови претенции", посочи той и коментира и предстоящата визита на премиера в САЩ: "Да седят пред камината в Белия дом и тогава ще се мерят с мен. Когато аз съм бил там и вие сте били с мен", заяви Борисов. 

"Теми за обсъждане има - ротацията, оценката на министрите и всичко друго важно за България, мога да му разкажа и за това как е минал Европейският съвет вчера. Иначе след като Бойко Борисов като министър-председател е пътувал до САЩ е съвсем естествено и аз, като министър-председател да пътувам до САЩ. Целите и срещите имат своята логика. Аз също имам приятели в САЩ, все пак съм работил там, но не отивам, за да ги видя, а за да изпълня задълженията си като министър-председател. Уверявам ви, че няма да отида на пътуване, което не си струва. Аз съм министър-председател на България и ще пътувам като такъв", заяви акад. Денков. 

Той посочи, че подкрепя Борисов и за ротацията. 

"Да, ротацията не е на всяка цена. Ротацията ще се случи, трябва да се случи, когато имаме ясни гаранции, че ще продължи работата по управленската програма, когато е ясно, че България ще продължи да се развива като проевропейска държава, която подкрепя основните европейски приоритети, която се бори за увеличаване на доходите и намаляване на неравенствата. Това са целите, за които се борим. Ако можем да ги реализираме, ще има ротация, ако не можем, няма да има", уточни премиерът Денков.

По думите му към момента няма фиксиран състав на Министерския съвет.

"Ще научите имената тогава, когато има съгласие за тях. Това включва и моята позиция, освен това, че ще бъда вицепремиер, каква друга позиция ще заема. Оценката на министрите ще става по отношение на изпълнението на тяхната програма”, добави акад. Николай Денков.

Борисов: Мандатът, естествено, ще бъде на ГЕРБ, друго би било унижениеЛидерът на ГЕРБ ще се срещне с Денков във връзка с визитата в САЩ