"Мандатът, естествено, ще бъде на ГЕРБ. Нали не си представяте да ходят с празен мандат ГЕРБ, а след това Денков или Мария да се върне с друг. Нали не си го представяте да се унижим така." Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от кулоарите на парламента.

Той каза още, че ротацията не е на всяка цена.

"Нищо в живота не е на всяка цена. Има подписано споразумение и ние се придържаме към него. Аз имам увереност, че ротацията ще се случи, но всеки ден слушам нови и нови претенции", уточни лидерът на ГЕРБ.

По думите му в много министерства работата е слаба. "Това го виждат всички хора. Ще проведем сериозни разговори", каза Борисов.

"Фермерите запалиха Европа, ние тук нищо не обсъждаме по темата. Не съм видял министърът да ни запознае с план и мерки", каза той.

Лидерът на ГЕРБ ще се срещне с премиера Николай Денков във връзка с предстояща визита в САЩ.

Според Борисов и Пеевски има министри, превърнали се в партийни секретари

"Да седят пред камината в Белия дом и тогава ще се мерят с мен. Когато аз съм бил там и вие сте били с мен", заяви Борисов.

По думите му президент и премиер трябва да отидат при президент.

"Единственото нещо, което предупредих колегите е да не си преписват всичко, което сме свършили в парламента - ядрените реактори, въоръжената подкрепа за Украйна, правосъдната реформа. Надявам се това да го изговорят там, иначе могат да пътуват където искат", подчерта той.