БСП внася над 200 000 подписа за референдум срещу джендър идеологията.

"Събирахме подписи за референдум срещу джендър идеологията. Като учител и директор съм се сблъсквала с всякакви опити да се разбие системата на образованието. С провеждането на референдума искаме да заострим вниманието, включително и на родителите. Все повече сигнали има, че не се случват лицеприятни неща. Ние сме акцентирали върху прояви, стигнали до нас на опити да влязат в училищата всякакви НПО, за да се прокара джендър идеологията. Нашето усилие е да разкажем това на родителите и да не допуснем ограбването на душите на нашите деца", заяви Ирена Анастасова от БСП.

"За три месеца инициативният комитет с подкрепата на БСП събра 208 269 подписа, които ще бъдат внесени в НС. Това е много голяма победа. Събудихме толкова съвести и родители, колкото не са събрали някои от партиите в НС", заяви адв. Шейтанов.

"Съмнявам се, че биха допуснали и този референдум. Приеха закона за домашното насилие, в който се крие посегателство върху децата. Когато това евроатлантическо мнозинство приеме такъв закон и отхвърли един референдум за еврото, се съмнявам, че и тази референдум ще го приемат. Нашата грижа е да децата до 18 години. Това е нашата кауза", заяви Корнелия Нинова.