„Това, което видяхме днес в залата, ни кара да мисли, че всеки общински съветник – в Пловдив, в София, във Варна или където и да е, трябва да е загрижен за всички свои съграждани, без да ги дели. Свободно мислещите в България водят война с паметта и паметниците. Видяхте какво се случи в София – бе нарязан един символ, който много български граждани носят в сърцето си. Това, което направи там столичния общински съвет, не бива да се повтаря в Пловдив. Ние затова сме дошли, за да подкрепим нашите съмишленици, които застанаха пред сградата и да напомним, че всички сме свободни да отстояваме интересите си“. Това коментира от Пловдив депутатът от БСП Иван Ченчев, които пристигна под тепетата за протеста против премахването на Паметника на съветската армия от Бунарджика.

"Долу ръцете от Альоша!": Десетки пловдивчани бранят паметника с протест пред Общински съветАльоша е неизменна част от историята на Пловдив, казват протестиращите граждани

Той се обяви категорично против идеята с довода: „Всеки паметник трябва да намери достойното си място в историята. Искаме да кажем да съветниците в Пловдив – бдете, не правете резки движения, всички сме българи и имаме различни предпочитания, но историята не бива да се пренаписва. Всякакъв опит за това ще срещне съответния отпор“, допълни Ченчев.

Той заяви, че е в случай, че има решение за премахването на паметника на съветската армия, представителите на БСП за България са готови за отговор със силата на всичко позволено от закона.

Димитров за преместването на Альоша: Нека първо изградим нещо и решим проблемите, които касаят хоратаТой коментира темата на фона на протест пред сградата на Общинския съвет