Големият въпрос е не кой министър да си подаде оставката, а защо е токова важно това с петрола, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Как така заради тоя петрол, пусти, и тези пари явно са готови да падне правителството, да се съберат с опозиционните уж партии - "Възраждане", ИТН и БСП и това да е по-важно от правителството?", попита той докато и втория опит за събиране на кворум в НС се провали преди поредния опит за гласуване вота на недоверие срещу кабинета.

"Ние подкрепяме кабинета, ако прави правилни неща и добри закони. Ние не сме партия, която осигурява кворум. И ние не осигуряваме кворум на тези, които решиха да пада правителството, да се откажат от правителството само заради петрола", заяви лидерът на ГРЕБ", като подчерта, че тяхната партия е най-голямата в НС.

""Лукойл" е частна компания, пряко подчинена на Кремъл - това е безспорен факт. Че са правени нарушения, са правени, това е ясно. Добрев е във Вашингтон и ще разкаже", гневен бе той на вчерашния отказ на ПП-ДБ дерогацията за руски газ да отпадне веднага. И отвърли обвиненията на БСП, че опитват да си разделят "Лукойл" - това било частна

Според него след снощния погром в центъра на София оставка трябва да подаде не вътрешният, а спортният министър. "Трябва да си подаде спортният министър! Незабавно оставката затова, че нагнетяваше положението последните дни. Преди това трябва Борислав Михайлов да си подаде оставката, незабавно! Терзиев, който позволи да се съберат агитките на мирен протест - как така ще събираш враждуващи агитки на мирен протест? Заради един, да не го нарека Борислав Михайлов с най-обидните думи, в София се проля кръв и Терзиев го разреши това нещо. Вследствие на което, тези провокации нямаше как да се подминат", коментира той снощните погроми на агитките в София снощи. Според него Калин Стоянов не бива да си подава оставката.

Борисов обаче подчерта, че  в 19.30 ч., "когато София гори, получавам имейл за среща от кмета на София". "В 7.30 - вместо да си гледа града, той ми пише имейл да си говорим", каза той.