Една от най-наболелите теми в район „Северен” е крайречното пространство , както и бул. „Марица – Север”. Пътят е  в компрометирано състояние, а градската среда около него е изключително занемарена.

Един от основните акценти в програмата на ЗС „Александър Стамболийски” е именно пълното преобразяване на тази градска зона.  Кандидатът за градоначалник Георги Колев и  за районен кмет Борис Вълев обърнаха специално внимание на булеварда.

„Трябва да социализираме цялата зона около река Марица, да създадем възможност нормално преминаване и паркиране по бул. „Марица – Север”.  Трябва  дадем възможност на майки с колички да преминават през зоната без да използват автомобилно превозно средство, това в момента е невъзможно”, каза Борис Вълев.

Политолог и експерт по европроекти иска да превърне район „Северен” в райско мястоБорис Вълев е кандидат за кмет на района от ЗС „Александър Стамболийски”

Според адвокат Жоро Колев северната част на булеварда е една от болните теми на инфраструктура.

„Вижте бул. „Марица – Юг” -  колко интензивен е трафикът , има подходящи места за паркиране, изградени са велоалеи и се полазва от много хора. Има голям проблем с проекта за северната страна на булеварда. Основният е, че Пешеходния мост рязко стеснява пътното платно, което осакатява проекта.  Ако не направим разширение в тази си част, ще имаме едно нищо за много пари. Този трафик без светофари от Гребна база до Водна плата  от южната страна, няма да бъде възможен тук”, обясни кандидатът за градоначалник.