Записите на Радостин Василев са правени в парламента и партийни офиси на "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Това стана ясно от думите на лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

"Една част от тези записи са записвани в Народното събрание. По-интересното е друго - че една част от записите са правени в помещения извън Народното събрание в помещения, където са заседавали политически органи. Интересното е там как е станало", коментира Атанасов в ефира на Нова телевизия. Той не знаел да има записи от централата на ДСБ на столичната ул. "Кърниградска".

Той смята, че част от записите са направени с телефон.

Аз не бих искал да се занимаваме с пикантерията. Сигурно тези дни това ще се използва за разгаряне на скандала. Трябва да гледаме по-отвисоко, да виждаме процесите и да търсим решения. Има жестока съпротива от различни среди за съставянето на редовна власт. И този случай е част от това. Редовна власт, в която участва нашето обединение, каза Атанасов. Според него някои от другите формации съжалявали, че не са съставили правителство с първия мандат.

Кирил Петков: Службите чрез Радостин Василев искат да взривят държавата, очакваме шантажСъпредседателят на ПП обяви, че се правят опити да саботират правителството

Лидерът на ДСБ припомни, че в 48-ото народно събрание бе изтекъл запис на живо на заседание на групата на "Демократична България" в парламента. Тогава камерите в залата се оказаха включени и са предавали на живо.

"Сега пак в тези помещения са правени тези записи, някои от тях", обясни Атанасов. Той самият не ги бил чувал.

Не знам Радостин Василев къде е, сам ли е. Той е един амбициозен човек, на когото най-вероятно не са му задоволени амбициите. В случая той е инструмент на тези, които се съпротивляват срещу създаването на властта, коментира той. 

Единодействат среди, които не се понасят помежду си. Среди, свързани с президентството, защото могат да крадат безнаказано и безконтролно, и от друга страна среди, свързани с бившите управляващи от ГЕРБ, които се съпротивляват срещу това, че трябва демократичните сили да вземат властта и да им прекратят схемите. Тези среди не се понасят, но сега в момента си взаимодействат, каза той.

Атанасов знаел кои служби имат достъп до сградата на Народното събрание, където са направени някои от записите, но не пожела да дава уточнения. Коментира обаче, че всичките ни служби са "пробити".

"Аз публично бях казал, че не искам да влизам в ролята на пералня", отговори той на въпрос дали са водени разговори за "изпиране" на Бойко Борисов. Снощи в свое изявление Кирил Петков обяви, че и това се чува в някои от записите на бившия спортен министър Василев.