АБВ издигна зам.-председателя на партията Любомира Ганчева за кмет на Община Пловдив.  Кандидатурата й беше представена от областен координатор на АБВ владимир Маринов. По думите му Пловдив заслужава да получи кмет, който е поставен високо в йерархията на една политическа сила. Като „смело” определи” решението на Любомира Ганчева лидерът на партията Румен Петков. Той беше в Пловдив, за да даде личната си подкрепа на кандидата за кмет.

Младата жена е родом от Пловдив, завършила е Английската  гимназия и има висше образование по макроикономика.

„За мен Пловдив е роден град, но и кауза. Не мога да се примиря, че вторият по големина град в България, който е Европейска столица на културата е на шесто място по доходи в страната, изпеварен от градове като Габрово, Стара Загора и Варна”, коментира кандидатът за кмет от АБВ Любомира Ганчева.

Кандидатът за кмет на ПП АБВ очерта и първите три основни проблема на града, с които има амбицията да се справи. Тя е категорична, че  Пловдив е единственият голям град със съсипан градски транспорт, в който няма общинско предприятие.

„ В Пловдив трябва да има обществен транспорт, който да е безплатен за ученици, студенти и пенсионери”. Хаосът в строителството и презаострояването, унищожаването на зелени площи и чистотата на въздуха са другите теми, които трябва да реши спешно новия кмет на града.