Община Пловдив няма как да осигури от собствените си приходи средства за довършването на стадион „Христо Ботев”, това обяви кметът Здравко Димитров. Той изтъкна като една от причините за  финансовата корекция от  17 млн. лева, която е пречиствателната станция.

Райчев: Общината е санкционирана със 17 млн. лв. заради поръчка на ТотевПоръчката е за изпълнител на пречиствателната станция край Пловдив

„Още от началото беше ясно, че отпуснатите пари няма да стигнат за двата стадиона. Те трябва да се достроят, но Община Пловдив не може да издържи финансово, да ги направи. Имаме други обекти – детски градини, училища, булеварди… Не можем да попотим общината”, каза Зико.  Неговото вице Величко Родопски показа и писмо от Министерството на спорта, подписано от Весела Лечева. То е повод искането на Община Пловдив за довършването на двата стадиона. Лечева е написала, че средства в този размер не са предвидени в бюджета на министерството.

„Заедно ще търсим финансиране с всички за двата стадиона. Днес ще имам и среща с феновете”, каза Зико. Той каза, че има хипотеза, при която собственикът на Ботев да дострои стадиона, като го вземе на концесия. Вече такива предварителни разговори са били и проведени.

Относно дали съжалява за решението за това да се направи ст.  „Пловдив” вместо двата стадиона, Зико заяви, че тогава това е било волята на Бойко Борисов и феновете.

Заради финансовата корекция под въпрос са и други големи проекти в Пловдив.  За Голямоконарско и  Рогошко шосе, както и ремонта на Хуманитарната гимназия няма опасност. За официалния вход на Пловдив има осигурени средства от държавата, както и за част от  школото. В бюджета ще бъдат предвидени и пари за Рогошко шосе.

Колко струват строителните дейности на Колежа и Лаута?

Фенове на "Ботев" могат да станат „контрольори" за средствата за КолежаПредложението е отправено днес на среща между феновете и Бойко Борисов