Здравко Димитров няма да разговаря с протестиращите на Рогошко шосе и определи действията им като див популизъм. Както съобщихме, протестът е насрочен за днес 16:00 до 17:30 часа, а искането е за незабавен цялостен ремонт на пътния участък. 

„Това са хора без морал и аз няма какво да правя сред тях. Искат незабавен ремонт, а така не става – има си процедури и обществени поръчки. Направили сме всичко възможно, избрали сме изпълнител и вече има отпуснати средства. До 10 дни ще започне ремонтът. Тяхното поведение е див популизъм и евтин пиар, който ще се обърне срещу тях. И ние искаме ремонт на отсечката, това е входа на Пловдив от към София – първото впечатление от града ни”, заяви Здравко Димитров.

Припомняме, че протестиращите отправиха покана към местната управа и искат  отговор на въпроса защо е възложена обществена поръчка за пътен ремонт в срок от 533 дни, на стойност над 14 милиона лева, а 100 дни по- късно дейностите по проекта не са започнали.

Ето и какви са основните искания на протестиращите :

  1. Започването на  незабавен цялостен ремонт в участъка от моста на Адата до землищната граница на Пловдив.
  2. Изграждане на ВиК мрежа, ново улично осветление, нова тротоарна настилка и адаптиране на пътната инфраструктура с интензивния трафик на тежкотоварни автомобили.

Протест блокира движението по Рогошко шосе днесГраждани искат незабавен цялостен ремонт на пътния участък